Stevandić: Bez entiteta nema odluka u BiH

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je sutrašnji sastanak predstavnika vlada Republike Srpske i Federacije BiH dokaz da odluke u BiH neće donositi OHR, Ustavni sud, niti “nelegitimni” visoki predstavnik.

“To govori da bez entiteta nema odluka i da neće odlučivati OHR, Ustavni sud BiH, ni nelegitimni visoki predstavnik”, rekao je Stevandić tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske.

On je dodao da mnoge, poput poslanika SDA Ramiza Salkića, zbog toga muči sutrašnji sastanak.

Stevandić je istakao da entitet u izvornom prevodu znači – ono što postoji samo po sebi, nezavisno od drugih.

“Mi postojimo nezavisno od drugih i imamo svoje nadležnosti iz kojih temeljimo svoj suverenitet. Ništa ne radimo protiv Bošnjaka i Hrvata, a sutra će vlade entiteta u Banjaluci razgovarati o tome da ljudi ne idu odavde, da jedni drugima ne blokiramo projekte, da sarađujemo”, dodao je Stevandić.

Poslanik NPS-a Darko Banjac naglasio je da nema BiH bez entiteta.

“To trebaju svi da znaju”, poručio je Banjac.

Poslanik Liste “Za pravdu i red” Nebojša Vukanović rekao je da osuđenima za najteža krivična djela ne bi trebalo davati bilo kakve pogodnosti prilikom izdržavanja kazne, jer se to mnogo puta pokazalo kao loše.

On je naveo da iz kazneno-popravnih ustanova treba iskorijeniti korupciju.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *