Subway sklapa jedan od najvećih ugovora u industriji hrane: Lane je oborio i rekord po prodaji

Popularni lanac brze hrane, odnosno čuvenih sendviča – Subway, planira da otvori hiljade novih objekata u Kini, povećavajući tako svoj “otisak” u toj azijskoj zemlji za više od sedam puta.

Najveći svetski lanac sendviča najavio je u utorak, 6. juna, da će otvoriti skoro 4.000 novih prodavnica širom kontinentalne Kine u narednih 20 godina.

Taj posao je “najveći ugovor o glavnoj franšizi u istoriji kompanije i jedan od najvećih u čitavoj industriji [restorana brze hrane]”, navodi se u saopštenju Subway-a.

Širenje velikih razmera biće omogućeno ugovorom koji je Subway potpisao sa kineskom kompanijom Shanghai Fu-Rui-Shi Corporate Development (FRS). Biće imenovan i novi izvršni direktor koji će nadgledati poslovanje u Kini.

FRS je, inače, finansiran od strane konzorcijuma privatnih investitora, a takođe će preuzeti ekskluzivna prava za kontrolu nad svim lokacijama brenda u kontinentalnoj Kini, navodi Subway.

CEO američke kompanije, osnovane 1965, kaže da je ovaj sporazum “značajna prekretnica u međunarodnoj strategiji rasta Subway-a”, jer kako kaže – nastavljaju da se fokusiraju na strateško širenje svog otiska i održavanje pozicije “jednog od najvećih svetskih brendova restorana”.

– Kina je ključno tržište sa značajnom mogućnošću dugoročnog rasta i radujemo se što ćemo iskustvo Subway-a približiti još većem broju gostiju u tom regionu – kaže Džon Čidsej, a piše CNN.

Aktuelni sporazum je deo “širih napora” ove multinacionalke da uspostavi nova partnerstva – kako kod kuće, u Sjedinjenim Državama, tako i u inostranstvu, a posebno u azijsko-pacifičkom regionu. Subway je izneo planove da “udvostruči svoju trenutnu mrežu restorana u Aziji, sa otprilike 3.500 na više od 6.000 lokala u narednih pet godina”, dodaje se.

Kompanija trenutno ima skoro 37.000 restorana na više od 100 tržišta širom sveta. I dok je Subway i dalje najpoznatiji po svojim sendvičima, takođe služi i druge obroke – poput salata – a prošle godine je uspeo da postigne rekord u prodaji nakon najvećih promena u jelovniku, ikada.

(Telegraf Biznis)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *