Velika promena na WhatsApp-u: Uskoro vam više neće biti potreban broj

WhatsApp, jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje, donosi novine koje bi mogle da promene način na koji je koristimo. U najnovijoj beta verziji, WhatsApp je počeo da eksperimentiše sa idejom o zameni telefonskih brojeva jedinstvenim korisničkim imenima, što bi korisnicima pružilo veću privatnost.

Za sada imamo relativno malo detalja o tome kako će ova promena tačno funkcionisati. Ipak, pretpostavlja se da bi ova novina mogla da unapredi privatnost korisnika, uz zadržavanje postojeće zaštite razgovora kroz end-to-end enkripciju.

Davanje telefonskog broja nekome koga ne poznajemo dobro može biti rizično, pa zamena broja sa jedinstvenim korisničkim imenom predstavlja značajan napredak. Još uvek ne znamo kada će ova funkcija biti dostupna svim korisnicima, ali je vrlo verovatno da ćemo morati sačekati još neko vreme.

Na primer, funkcija za uređivanje poruka je provela više od godinu dana u beta verziji.

Ideja o jedinstvenim korisničkim imenima nije ništa novo, i već smo videli kako druge platforme razvijaju ovaj koncept. Tako Discord, na primer, omogućava svojim korisnicima da odaberu jedinstveno korisničko ime za svaki server na kojem se nalaze.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *