Benzema na spektakularan način predstavljen u novom klubu: Više od 60.000 ljudi, vatrometi i Zlatna lopta

Neverovatna atmosfera viđena je na stadionu Al Itihada, gde je šampion Saudijske Arabije predstavio novog napadača – Karima Benzemu.

S obzirom na to da je Benzema i zvanično najbolji fudbaler sveta, na ceremoniju predstavljanja došao je sa najvrednijim individualnim priznanjem u karijeru, Zlatnom loptom.

Na stadadionu se našlo više od 60.000 navijača u žuto-crnim dresovima, koji su došli da pozdrave proslavljenog Francuza. Vatrometi i specijalni vizuelni efekti samo su upotpunili spektakl, a potom se navijačima obratio i sam Benzema.

– Ovo je mesto gde želim da budem. Odlučio sam se za Arabiju pre svega zato što je muslimanska zemlja i prelepa je. Za mene je važno da budem u muslimanskoj zemlji. Voleo bih da tečno govorim arapski, Meka je blizu mesta u kom ću živeti, tako da se ovde osećam na svom –počeo je Benzema.

Ipak, sigurno da to nije jedino što ga je motivisalo da dođe u Sadijsku Arabiju, s obzirom na to da će za dve godine zaraditi sigurnih 220.000.000 neto, a kada se na to dodaju i bonusi, cifra postane još “vrtoglavija”.

Ipak, kako je istakao na predstavljanju, ima i takmičarski motiv.

– Želim da podignem ime kluba, uprkos tome što je već visoko, jer je drugi najuspešniji u ovdašnjem fudbalu posle Al Hilala. Tu je Kristijano Ronaldo s jedne strane, a s druge sam ja. To će sigurno uticati da saudijski fudbal napreduje. Osećam se dobro i srećno, zadovoljan sam zbog dolaska u legendarni klub. Naravno, to je za mene novi izazov, novi život i jedva čekam da počnem sa treninzima – istakao je Francuz.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *