Egzodus hotela: Poznati lanac odlazi iz grada zbog povećanog rizika po bezbednost

Jedan od najvećih fondova za ulaganje u nekretnine kojima se javno trguje u Americi planira da zatvori dva glavna hotela u centru San Francisku, jer smatraju da ulice grada nisu bezbedne i izražavaju sumnju u oporavak tog područja.

Park Hotel i Rezort saopštio je ove nedelje da su prestali da isplaćaju zajam od 725 miliona dolara koji je osigurovao oba njegova hotela, Hilton San Francisko Union Skver sa 1.921 sobodm i Park 55 San Francisko hotel sa 1.024 sobe.

Ovo je bila teška, ali neophodna odluka da zaustavimo otplatu duga za naš CMBS zajam u San Francisku – rekao je izvršni direktor jednog od hotela Tomas Baltirmor i dodao:

– Nakon mnogo razmatranja, verujemo da je u najboljem interesu za naše akcionare da smanje našu trenutnu izloženost na tržištu u San Francisku.

Kao neke od glavnih rizika izdvojili su: bezbednost grada, zabrinutost u vezi sa stanjem ulica, manji povratak radnika u kancelarije…

Ovaj potez bi uštedeo 30 miliona dolara godišnje u plaćanju kamata i oko 200 miliona dolara na troškove održavanja u narednih pet godina.

Njihovi hoteli nalaze se i u Njujorku, Bostonu, na Havajima i Floridi prenosi Fox Business.

Odlazak hotela dolazi kao odgovor na uvećan egzodus prodavaca iz centra San Franciska iz različitih razloga, dok grad nastavlja da se bori sa krađom, beskućništvom i drogom.

(Telegraf Biznis)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *