Policija spašavala migrante iz rijeke Save

Brodsko-posavski policajci spasili su u noći na četvrtak muškarca iz rijeke Save te na sigurno smjestili trudnicu, dvoje djece i još jednog muškarca koji su čamcem pokušavali nezakonito iz Bosne i Hercegovine ući u Republiku Hrvatsku.

Gumeni čamac s nekoliko osoba koji se kretao prema hrvatskoj obali iz smjera Bosne i Hercegovine uočili su 25 minuta nakon ponoći kod Oprisavaca službenici granične policije Slavonski Šamac dok su plovilom nadzirali državnu granicu, izvijestila je u četvrtak policija.

Pored gumenog čamca u Savi su uočili muškarca koji je dozivao upomoć te su ga brzom reakcijom izvukli iz rijeke i smjestili na službeno plovilo. Policajci su na svoje polovilo smjestili i dvoje djece, trudnicu i muškarca koji su se nalazili u gumenom čamcu.

Nakon što su ih prevezli do obale Republike Hrvatske, liječničku pomoć pružili su im uposlenici Hitne medicinske pomoći koji su utvrdili da su zdravi dok su trudnicu odveli na dodatne pretrage nakon čega je puštena iz bolnice.

Policajci su spašenim osobama u policijskoj postaji osigurali hranu i piće, a utvrdili su da se radi o stranim državljanima, nezakonitim migrantima zbog čega će nastaviti rad sukladno odredbama Zakona o strancima, prenosi Hina.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *