Slavonski policajci spasili ilegalne migrante iz Save: Među njima trudnica i dvoje dece

Brodsko- posavski policajci spasili su u noći sa srede na četvrtak muškarca iz reke Save i na sigurno smestili trudnicu, dvoje dece i još jednog muškarca koji su čamcem pokušavali nezakonito da iz Bosne i Hercegovine uđu u Republiku Hrvatsku.

Gumeni čamac s nekoliko osoba koji se kretao prema hrvatskoj obali iz smera Bosne i Hercegovine uočili su 25 minuta nakon ponoći kod Oprisavaca službenici granične policije Slavonski Šamac dok su plovilom nadzirali državnu granicu, saopštila je policija.

Pored gumenog čamca u Savi su uočili muškarca koji je dozivao u pomoć te su ga brzom reakcijom izvukli iz reke i smestili na službeno plovilo. Policajci su na svoje plovilo smestili i dvoje dece, trudnicu i muškarca koji su se nalazili u gumenom čamcu, piše Index.

Nakon što su ih prevezli do obale Republike Hrvatske, lekarsku pomoć pružili su im radnici Hitne pomoći koji su utvrdili da su zdravi, dok su trudnicu odveli na dodatne analize, nakon čega je puštena iz bolnice.

Policajci su spasenim osobama u policijskoj stanici obezbedili hranu i piće, a utvrdili su da se radi o stranim državljanima, nezakonitim migrantima, zbog čega će nastaviti rad u skladu s odredbama Zakona o strancima.

Policija ističe da su takvi prelasci granice vrlo rizični, posebno jer je Sava nabujala pa predstavlja stvarnu opasnost po život osoba.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *