Vlasnici automobila tuže Renault zbog preterane potrošnje ulja

Sporni su automobili sa 1,2 litarskim benzinskim motorom koji su se proizvodili od 2012. do 2016. godine, a takvih je oko 133.000 u Francuskoj i preko 400.000 u Evropi. Utvrđeno je da ti motori prekomerno troše ulje, što pojedini Renaultovi vlasnici smatraju dovoljnim razlogom za pokretanje tužbe.

Trenutno se na prijavu priprema grupa vlasnika spornih automobila iz Francuske. U Renaultu ne opovrgavaju prekomernu potrošnju ulja, ali smatraju da to ne predstavlja sigurnosni rizik i ne zahteva opoziv. Pritom naglašavaju da je u Francuskoj takvih automobila 133.050, piše Index.hr.

Grupa vlasnika je podnela prijavu pred sudom u Nanterreu, a njihov advokat Christophe Leguevaques je rekao Reutersu da će tužba izložiti “tešku prevaru i upitnu poslovnu praksu”, kao i “prevaru” i “ugrožavanje života drugih”.

Portparol Renaulta je izjavio da proizvođač pruža tehničku podršku i finansijsku pomoć onima koji su pogođeni problemom s motorom. Nissan čini isto, napominjući da podržava sve kupce koji mogu da osete buku motora, neispravno paljenje motora, nisku snagu ili prekomernu potrošnju ulja prema njihovim pravilima o garanciji i korisničkoj podršci.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *