Sudska policija: Zapljena imovine na ukupno sedam lokacija u Sarajevu

Sudska policija u Federaciji BiH je, na osnovu naredbe Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), jutros angažirana na pružanju asistencije pripadnicima Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u predmetu izvršenja Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu od 29. maja.

Cilj asistencije je da se omogući provođenje sudske odluke i na taj način Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom stvore preduslovi za siguran i nesmetan ulazak u posjed i privremeno upravljanje pravnim licima – privrednim društvima, tačnije, parking prostorima na ukupno sedam lokacija koje se nalaze na području Općine Stari Grad u Sarajevu.

Zbog kriminala zapečaćen parking u Sarajevu. Tu nije kraj

U spomenutoj aktivnosti učestvuju službenici sudske policije Centra sudske policije u KS i Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji BiH, saopćeno je iz Sudske policije u FBiH.

Podsjećamo, Agencija za upravljanje oduzetom imovinom započela je jutros sa zapljenom imovine na Bistriku u Sarajevu, koja se dovodi u vezu sa predmetom “Start”, a zatim je zapečaćen i parking kod Vijećnice u ulici Telali.

Parking se dovodi u vezu s Admirom Arnautovićem Šmrkom, a u akciji “Start” je lišen slobode Ibrahim Hadžibajrić, bivši načelnik općine Stari Grad Sarajevo.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *