5 dokaza koji su Džonića poslali na doživotnu: Nakon izricanja presude udario glavom o sto i vikao

Presuda Goranu Džoniću (61), vatrogascu u penziji iz aleksinačkog sela Moravac, optuženom za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57), Goranove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (26), doneta je juče u Višem sudu u Nišu, a dobio je doživotnu kaznu zatvora, na koju je, podsetimo, reagovao tako što je vikao da nije kriv i udario glavom o sto.

Presuda je doneta na osnovu 5 dokaza:

Podsetimo, juče je nakon izricanja presude izbila drama u sudnici.

– Nisam ja, zašto?…- odjeknulo je sudnicom, a zatim je Goran Džonić iz sve snage udario glavom o sto.

Sudsko veće kojim je predsedavao sudija Mirko Drašković prihvatilo je optužnicu i dokaze Višeg javnog tužilaštva da je Džonić ubio Đokiće pucnjima iz pištolja u napuštenoj separaciji na obalama Južne Morave i tu spalio njihova tela.

Zločin koji je potresao čitavu Srbiju dogodio se u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine.

Vlasnik menjačnice u Aleksincu Goran Đokić, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija ubijeni su kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac.

Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra, posle opsežne policijske potrage.

Džonić je rođake likvidrao iz koristoljublja, odnosno u nameri da dođe do novca koji je Goran Đokić krio u kolima, kako bi vratio dug od 10.000 evra koje je pozajmio kako bi kupio i renovirao kuću za jednog od sinova.

Sud je naložio da da Džoniću bude oduzeto 1.380.000 dinara, 27.130 evra, 3.940 švajcarskih franaka, 1.850 dolara, pištolj „bereta“ i vespa.

Obrazlažući odluku sudija Mirko Drašković je istakao da je dokazano da je Džonić ubio troje rođaka.

– Mi smo većali sve dokaze i našli smo da ste krivi. I vi ste priznali da ste bili na licu mesta te ste umešali i druge osobe za koje je utvrđeno da nisu bile sa vama. Na glavnom pretresu ste izmenili odbranu, tvrdili ste da vas je tukla policija zašta nije bilo dokaza. Tvrdili ste da niste krivi, da su sve besmislice. Međutim, niste odgovorili na pitanja kako to da su čaure pronađene na mestu zločina ispaljene iz pištolja koji je oduzet iz stana u Aleksincu. A rekli ste da ste vi jedina osoba koja je imala kontakt sa tim pištoljem. Niste objasnili odakle Lidijin DNK na pištolju niti odakle vaš DNK na novcu oduzetom od Đokića i kesama u kojima se nalazio. Postoji čitav niz drugih dokaza, izjave svedoka, snimci video nadzora kako kupujete benzin koiji dokazuju da ste baš vi izvršili zločin – kazao je Drašković.

Komentarišući visinu kazne, sudija je rekao da je samo najstroža odgovarala zločinu.

– Ovakva kazna je jedino ispravna za ovako monstrouzan zločin. Ona neće vratiti Đokiće ali predstavlja satisfakciju porodici i odgovor društva da postoji nulta tolerancija na ovakva dela. Niste pokazali kajanje a o monstrouznosti zločina govori to što ste tela zapalili – kazao je Drašković.

Sudija je Džoniću produžio pritvor do pravnosnažnosti presude. Na današnju presudu Džonić ima pravo žalbe a njegov branilac Biljana Pešić je najavila je da će je podneti.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *