Carević se oglasio zbog spornih rukavica sa zastavom Srbije: Rekli su mi da ne dolazim da branim za Crnu Goru

Velika “prašina” digla se oko Lazara Carevića i “slučaja spornih sukavica”, zbog čega se nije pojavio na okupljanju reprezentacije Crne Gore.

Navodno, zbog rukavica na kojima su šare u bojama srpske zastave, golman Vojvodine se prvo našao na udaru navijača posle meča sa Srbijom, a potom mu je i Srđan Kljajević, inače pomoćnik selektora Crne Gore rekao da “ne dolazi ako namerava da brani u tim rukavicama”, kao i “da ide da brani za Srbiju”.

Nakon toga, čuvar mreže je odlučio da se ne pojavi na okupljanju nacionalnog tima, o čemu je govorio u razgovoru za “Vijesti”.

– Na prošlom okupljanju, na utakmici sa Bugarskom, nosio sam iste rukavice kao na meču sa Srbijom – one tada nisu bile upitne. Što se tiče samih rukavica, taj model koristim godinama i moji sponzori, kako izađe koji model u novoj boji, mi iste šalju. Uostalom iste nose i Mark ter Štegen i Emilijano Martines – počeo je Carević.

U izjavi za medije posle okupljanja, selektor Miodrag Radulović istakao je da Carevića treba pitati za razlog zbog kojeg se nije pojavio.

Licemerno je da selektor Radulović mene poziva da objasnim zašto nisam došao, nakon intenzivnog razgovora koji je trajao skoro mesec dana. Za razliku od njega, ja smem reći istinu. Prilikom našeg razgovora, pre 20 dana je znao da neću doci, a tada smo se dogovorili i da preskočim ovo okupljanje.

Ipak, pomoćnik selektora Kljajević imao je šta da kaže golmanu u telefonskom razgovoru.

– Dan nakon incidenta obavio sam telefonski razgovor sa gospodinom Kljajevićem kojem sam pri dolasku u reprezentaciju poklonio iste rukavice da odnese njegovom sinu, tada te rukavice nisu bile srpske. U razgovoru je on, kao pomoćni trener, rekao da ako mislim da nosim te rukavice ne treba da dolazim da branim za Crnu Goru, što sam ja trenutno i uradio.

Interesantno, selektor je bio iznenađen ponašanjem svog pomoćnika…

– On je mene zvao i preneo sam mu ponašanje Kljajevića na šta je on bio šokiran i rekao je da će videti o čemu se radi. U nastavku razgovora sam mu saopštio da sam očekivao barem neku reakciju na terenu njega ili saigrača, na šta mi je on odgovorio da to nije čuo, nego da su mu posle preneli i da, ako se to stvarno desilo, da je to prvi put u istoriji i da je to sramota. Ja sam mu odgovorio da se to desilo, prošlo je i iza mene je. Pošto je njegov zamenik spreman dan nakon incidenta da mi kaže da ne dolazim da branim ako ću braniti u tim rukavicama i da idem da branim za Srbiju, smatram da taj stručni štab nema osnovno poštovanje prema svom igraču.

Reakcija iz Saveza je izostala…

– A ja sam očekivao rekaciju Saveza koja je sada verujem, sa razlogom izostala, i rekao sam mu da neću doći. U daljem razgovoru zamolio me da sa ovim ne idemo u javnost, što sam ja svakako planirao, jer je ovo tragikomično.

Ističe Carević da je bio šokiran ponašanjem navijača na meču protiv Srbije.

– Što se tiče događaja koji se ‘slučajno’ desio protiv reprezentacije Srbije, bio sam šokiran da moji ‘navijači’ vređaju mene i moju porodicu, kao nekoga ko nikada nije napravio nijedan prekršaj u reprezentaciji. S druge strane, sve mi je to bilo smešno što čujem i vidim ispred sebe. Nakon utakmice kada sam shvatio šta je pravi povod za takvo divljaštvo, bilo mi je smešno i u neverici sam čitao šta je pravi razlog zbog čega su oni bili revoltirani”, istakao je golman i dodao:

Reprezentaciju sam doživljavao kao borbu za svoju državu, a ne kao političku jazbinu. Međutim, sva ova priča je nebitna i smešna.

Ipak, saigračima nema šta da zameri.

-Oni su samo pod tušem i iza ćoška stali uz mene, ali im stvarno ništa ne zameram. Oni su tu duže i verovatno to tako ide. Međutim, opet ponavljam, ne zameram im ništa i iz srca im želim sve što i sebi u profesionalnoj sportskoj karijeri.

Od samog početka, Carević je želeo da igra za Crnu Goru…

– Kada sam mogao da biram, odabrao sam da branim za moju državu Crnu Goru, odakle potiče moja srpska krv. Odazvao sam se svakom pozivu od pionirske do A selekcije, čak par puta i povređen. Prilikom okupljanja doživeo sam i povredu što me dosta usporilo u napredovanju u Barseloni, a pritom niko iz Saveza me nije kontaktirao da vidi kako teče moj oporavak. Ja sam se i dalje rado odazivao pozivima za reprezentaciju. 

Kada je reč o povratku u reprezentaciju, vreme će pokazati…

Meni ostaje da se posvetim sebi, pripremama za sledeću sezonu kako bih branio boje svoga kluba Vojvodine i nadam se da ću u nekom narednom periodu doći u priliku da uz neke bolje ljude opet igram fudbal za svoju državu Crnu Goru. Do tada, reprezentaciji želim da ostvari sve uspehe koje sam želeo da ostvarim sa njom – podvukao je Carević.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *