"Đoković je jedan od najboljih svih vremena iako je odrastao u ratom razorenoj zemlji, to se zove sposobnost"

Pariz je u nedelju svedočio novoj genijalnosti Novaka Đokovića i osvajanju jubilarnog 23. Grend slema u karijeri. Još jednom je srpski teniser dokazao da je najbolji kada je to najpotrebnije i ponovo pokrenuo priču oko toga ko je najbolji teniser svih vremena odnosno popularni “Goat”.

Britanski Gardijan je i pored različitih činjeničnih podataka skandaloznim argumentima stao na suprotnu stranu onoj koja je u ovom momentu najrealnija, a to je da su svi paramteri vezani za uspehe na Novakovoj strani.

Svoja mišljenja davali su i mnogi drugi, a tom temom bavila se i Al Džazira.

U svom tekstu istakli su da je to pitanje vrlo fluidno i da zavisi od različitih mišljenja i parametara koji se posmatraju. Jedan od sagovornika poznatog medija bio je i teniski komentator Ravi Uba.

– “Najveće” može ići od subjektivnog do faktičkog, ako gledamo brojeve. Čak i tada, neki mogu da se raspravljaju oko toga da li neki uspesi i rekordi nose veću težinu od drugih. Na to možete gledati iz ugla najvećeg igrača na terenu. To sužava stvari, jer se ne uzimaju u obzir uticaji koji je neko imao na sport, bez obzira da li on ili ona prevazilaze sam sport – izjavio je Uba, potom i izneo svoje viđenje Đokovića kao tenisera i njegovog uspeha:

– Novak je polarizujuća figura, tu nema priče. Deluje da nije moguće posmatrati ga sa središnje tačke. Ili ste njegov veliki fan ili uopšte niste. Ako posmatramo njegovu prošlost i odrastanje u ratu razorenoj državi, postati jedan od najboljih sportista svih vremena dokaz je njegove etike, izdržljivosti i naravno sposobnosti – poentirao je Uba.

Narednu šansu da podeblja svoj rekord po broju osvojenih Grend slemova Đoković će imati od 3. jula kada počinje Vimbldon, turnir koji je osvajao čak sedam puta.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *