Kajan: Djecu nam odgaja TikTok, reality program. Hoće li nadležni reagovati?

“Pomoćnik direktora i nastavnik Engleskog jezika u Osnovnoj školi Lukavac grad Nedim Osmanović je jutros teško ranjen hicem iz pištolja u prostorijama ove škole.

On je sa teškom i po život opasnom ustrelnom povredom u predjelu vrata hospitaliziran u UKC-u Tuzla i u toku je operativni zahvat”, saopšteno je iz Tužilaštva TK nakon jutrošnje pucnjave.

“Osumnjičena osoba je dijete koje još nema punih 14 godina (rođen je krajem juna 2009. godine). Dijete je zadržano u Policijskoj upravi Lukavac. Nakon što je ispalio više hitaca prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelio, odbacio je pištolj koji je pronađen bit će predmet vještačenja”, dodaju iz Tužilaštva TK.

Učenik G.M. (13) je planirao osvetu, pričekao kraj školske godine, tražio nastavnika i pucao

O tragediji koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu, komentarisao je i parlamentalni zastupnik BiH Sanel Kajan (DF).

Na ovo sam upozoravao više puta!  Još jednom, najozbiljnije, pozivam sve nadležne da podignu nivo osiguranja naših škola, zaštite djecu, nastavno osoblje i uprave obrazovnih institucija. Alarm za uzbunu odavno se oglasio!

Ne čekajte procedure i planine papirologije koje ste sami sebi propisali. Djelujte odmah!!!

Djeca pucaju po školama❗
Nose oružje❗
Maltretiraju i zlostavljaju drugu djecu❗
Maltretiraju nastavnike❗

Pjevaju pjesme koje veličaju presuđene ratne zločince…
Djecu odgajaju Tik tok, društvene mreže, reality programi, pogrešan sistem vrijednosti…
Kada ćemo se trznuti i shvatiti gdje nas ovo vodi⁉

Kada ćemo zaštiti djecu⁉
Kada ćemo zaštititi druge⁉
Kada ćemo zaštititi sebe⁉

Hoće li nadležna ministarstva djelovati?! Zavodi?! Agencije?!
Ima li u ovoj državi stručnjaka koji sem komada papira o završenom stepenu obrazovanja imaju i znanja?! – napisao je Kajan na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, ovaj političar zalagao se za ukidanje TikToK-a u Bosni i Hercegovini.

Bh. parlamentarac će tražiti da se TikTok onemogući u Bosni i Hercegovini

“TikTok je internet aplikacija zbog koje su izgubljene hiljade života, većinom djece i tinejdžera širom svijeta. Neke države su zabranile i onemogućile TikTok uvidjevši zlo koje ta mreža promoviše.

Apelujem na zastupnike u Parlamentu BiH da od Ministarstva komunikacija i drugih nadležnih organa traže da TikTok bude onemogućen na teritoriji Bosne i Hercegovine. Ako time spasimo samo jedan dječiji život, uspjeh je neizmjeran.

Također, kao roditelj koji je svojoj djeci još prije nekoliko godina, kad je TikTok nastao, zabranio korištenje te aplikacije, molim roditelje koji to nisu uradili, da ne dozvole svojoj djeci TikTok. Molim vas, uradite to.” – izjavio je Sanel Kajan na svom Facebook profilu

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *