Ministar odbrane Miloš Vučević razgovarao sa arhiepiskopom Kipra Georgiosom

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević završio je zvaničnu Kipru susretom sa arhiepiskopom Nove Justinijane i celog Kipra Georgiosom, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Tom prilikom oni su razgovarali o istorijatu saradnje dve crkve, a ministar Vučević je iskazao posebnu zahvalnost za pomoć koju su Kiparska pravoslavna crkva i arhiepiskop Georgios lično uputili Srbiji za vreme agresije NATO 1999. godine.

U saopštenju se navodi da su se dvojica sagovornika složila da bratski odnosi dva naroda predstavljaju snažan temelj za dalje unapređenje odnosa Srpske pravoslavne crkve i Kiparske pravoslavne crkve.

Arhiepiskop Georgios je zamolio ministra Vučevića da prenese bratske pozdrave njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, navelo je ministarstvo.

Tokom trodnevne posete Kipru, Vučević se sastao sa kiparskim predsednikom Nikosom Hristodulidisom i ministrom odbrane Mihalisom Jorgalasom, a obišao je i vazduhoplovnu bazu “Andreas Papandreu” u Pafosu i kasarnu “Hadžiprokopiju Sotiris” u kojoj se nalaze proizvodi Odbrambene industrije Srbije.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *