Poslednji ispraćaj Berluskonija: Kovčeg sa telom bivšeg italijanskog premijera stigao u Milansku katedralu

Kovčeg sa telom bivšeg premijera Italije Silvija Berluskonija koji je preminuo pre dva dana, stigao je ispred Milanske katedrale gde se okupio veliki broj njegovih poštovalaca, prijatelja, rodbine i zvaničnika.

Okupljeni su kola u kojem se nalazi telo dočekali uz aplauz, prenosi ANSA. Prema pisanju italijanske agencije, kovčeg je stigao pola sata nakon što je iznet iz vile bivšeg italijanskog premijera u Arkoru.

Na trasi dužine oko 30 kilometara, saobraćaj je bio blokiran. Telo bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija biće kremirano, a njegov pepeo će biti položen u porodičnom mauzoleju koji se nalazi u okviru vile u italijanskom gradu Arkore, prenosi Rojters, pozivajući se na izvor blizak porodici.

Na državnoj sahrani bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, u centru Milana, očekuje se oko 20.000 ljudi. U Italiji je danas dan nacionalne žalosti.

Tokom sahrane, u milanskoj katedrali biće oko 2.000 ljudi, uključujući sadašnje i bivše državne i partijske lidere, objavio je “Politiko”.

Nakon državne sahrane, kovčeg sa Berluskonijevim telom će biti vraćen u Vilu San Martino, u blizini Milana, a telo će biti kremirano u krematorijumu “Valencijano Panta Rej”, navodi agencija.

Berluskoni je mauzolej prvobitno sagradio za sebe, članove svoje porodice i prijatelje, ali tek je naknadno saznao da je zakonom dozvoljeno da tela budu sahranjena samo na javnim grobljima. Međutim, pepeo može da bude položen u mauzoleju.

Berluskoni je preminuo 12. juna u 9.30 sati u bolnici u Milanu u 87. godini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *