Učenik koji je teško ranio nastavnika ispalio četiri metka, pucao i u učionici

Otac 14-godišnjeg maloletnika G.M., koji je jutros teško ranio nastavnika Nedima Osmanovića u prostorijama Osnovne škole “Lukavac Grad” uhapšen je

On je saslušan u policijskoj stanici Lukavac, gdje pojasnio sve okolnosti u vezi s ovim događajem i biće predat Tužilaštvu TK.

Obavljen pretres porodične kuće

Pištolj iz kojeg je dječak upucao nastavnika registrovan je na njegovog dedu, ali ga otac nije predao nadležnoj policijskoj stanici.

Obavljen je i pretres njihove porodične kuće.

„Avaz“ otkriva detalje ove tragedije koja je potresla javnost u BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, dječak G.M. jutros je ispalio četiri metka, od čega je jedan pogodio nastavnika Nedima Osmanovića u vrat. On je, kako tvrde izvori, pucao po učionici, a vatru je najprije otvorio kroz vrata.

Na svu sreću, nikoga od učenika nije ranio nakon čega se dao u bjekstvo.
Prema izvorima Avaza, riječ o dečaku koji je poznat po nasilnom ponašanju zbog čega je i izbačen iz škole, prije nekoliko mjeseci. Policija je znala za njegovo ponašanje, ali s obzirom na to da je riječ o maloljetniku, nije ranije mogao biti ni hapšen.

Treći razred

No, da stvar bude gora, zbog nasilničkog ponašanja, maloletni G.M. je još 2017. godine izbačen iz Katoličkog školskog centra Tuzla, tada je pohađao treći razred osnovne škole.

 

Prema nezvaničnim podacima, dječak je upao u probleme nakon smrti majke, a živio je s ocem.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *