Prijateljica milijardera, jednog od putnika na podmornici, gubi nadu: "Mislim da su na dnu okeana"

Norveška istraživačica i prijateljica britanskog milijardera koji je zaglavljen na podmornici koja je nestala u Atlantiku smatra da se nalaze na dnu okeana.

Džeki Miklson (58) rekla je da će njen prijatelj Hamiš Harding biti smiren iako se nalaze u životnoj opasnosti.

Britanski milijarder i istraživač Hamiš Harding jedan je od petoro putnika podmornice koja je u nedelju u 4 sata ujutru po lokalnom vremenu počela da se spušta do mesta gde se nalazi olupina Titanika.

Povratno putovanje, koje traje oko osam sati, košta 250.000 dolara. Podmornica je sat i 45 minuta nakon spuštanja u vodu izgubila kontakt sa matičnim brodom.

Moj najveći strah je da neće uspeti da dobiju pomoć. Ukoliko su na dnu okeana ne postoji niko ko može da dođe do te dubine“, rekla je Džeki.

Ona kaže da je zabrinuta i ne može da razume kako je došlo do toga da ekipa u podmornici propusti momenat kada je trebalo da izrone.

“Počinjem da pomišljam na najgore”, rekla je ona.

Zvaničnici obalske straže procenili su u ponedeljak popodne da je podmornica imala “negde između 70 do punih 96 sati” kiseonika – što bi spasiocima dalo rok do petka da lociraju i izvuku brod.

Dok američke i kanadske vlasti nastavljaju da tragaju za njom, još uvek nije jasno šta se dogodilo sa nestalom podmornicom, zašto je izgubila kontakt sa posadom na površini i gde bi (ili koliko duboko) mogla da bude.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *