Mađari su na ostrvo otišli ​​na dušeku, a kada se jugo podigao, više nije bilo povratka

Četvorica Novalja spasili su mađarske turiste koje je jak jugo zarobio na ostrvu San Marino.

Neoprezni Mađari krenuli su na ostrvce ispred Novog Vinodolskog na vazdušnom dušeku, ne znajući ili ne mareći za prognozu, koja nije slutila na dobro. Kada su hteli da se vrate na kopno, nije bilo povratka.

U pomoć su pritekli Luka Obradović i Endi Vukelić iz Smart Sail chartera, Dario Obradović i Željko Zoričić iz Novog Vinodolskog koji su izvukli uplašene Mađare.

Možda bi Mađari mogli da ostanu na ostrvu i sačekaju da se situacija smiri, ali je gospođa morala da uzme lek, javlja Večernji list.

– Zvali su nas sa plaže da pomognemo. Mađari su krenuli nazad ka kopnu, ali nije bilo šanse. More ih je bacalo na sve strane – kaže Luka Obradović koji je sa kolegom Endijem pre tri dana ugasio požar na brodu u novljanskoj luci.

Posada koja je krenula da spasava mađarske „mornare” već je učestvovala u nizu akcija spasavanja na moru.

Inače, na Malom Lošinju na plaži “Veli Žal” nakon spasavanja iz mora preminuo je kupač. Nesrećnog kupača, državljanina Austrije, na plažu je odneo jak vetar s plaže “Borik”. Iz mora su ga izvukli kupači, odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć koja je nažalost ustanovila da je preminuo, prenosi Index.hr.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *