Teška tragedija u Dolovu: Pijan kolima pokosio motociklistu, mladić preminuo na mestu

Protiv osumnjičenog D.P. (59) iz Dolova Više javno tužilaštvo u Pančevu je donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Osumnjičenom se stavlja na teret da se 17. septembra oko 00.05 časova u Dolovu, kao učesnik u saobraćaju na putevima nije pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, usled čega je nastupila smrt vozača motocikla M.K. (24) iz Dolova.

Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni u stanju potpune alkoholisanosti upravljao putničkim vozilom, te da je na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog, Žarka Zrenjanina i Pobede izvršio skretanje ulevo iz ul. Kralja Petra Prvog u ul. Žarka Zrenjanina, a da nije ustupio prvenstvo prolaza motociklu koji se kretao istom ulicom iz suprotnog smera, te je vozač motocikla od udarca o putničko vozilo pao na kolovoz.

Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, koji je po nalogu ovog tužilaštva zadržan u trajanju do 48 časova, tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenog odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoka događaja.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke i obaviti potrebna veštačenja.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *