Očekuju se gužve: Počinju radovi na mostu Begića i Begovića

Od sutra se očekuju gužve na magistralnoj cesti M-17, između Mostara i Jablanice, jer počinju sanacioni radovi na mostu Begića i Begovića.

Saobraćaj na ovoj dionici najprometnije magistrale u zemlji odvijat će se naizmjenično, jednom trakom uz postavljene semafore.

Informaciju o početku sanacionih radova objavio je i BIHAMK pozivajući vozače na oprez i strpljenje tokom gužvi koje se očekuju na ovoj magistralnoj cesti.

Uz navedene radove na magistralnoj cesti M-17 su u toku i sanacijski radovi između Konjica i Jablanice u mjestu Lendava, zbog čega je svakog dana, od 07:30 do 16 sati, promet reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

S obzirom na to da je riječ o najprometnijoj magistrali u zemlji, sanacioni radovi koji se izvode na dvije frekventne dionice između Konjica i Mostara za očekivati je formiranje kolone vozila i otežano odvijanje saobraćaja.

Uz sve to, nadležne službe upozoravaju i na skliske kolnike, te sve sudionike saobraćaja na ovoj magistrali pozivaju na oprez, strpljenje i prilagođenu vožnju do okončanja radova, čiji je rok završetka još neizvjestan.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *