Ako birate život "preko", i ovo je bitna stavka: Top 10 gradova sa najskupljim kirijama

Studija stručnjaka “Deluxe Homes” je proučavala cene zakupa stambenog prostora na najpopularnijim svetskim destinacijama u 2023. godini.

Pred vama je lista top 10 svetskih gradova sa najskupljim kirijama, ako uzmemo u obzir cenu po metru kvadratnom (m2).

Njujork (1) je na vrhu lestvice kao grad sa najvećom cenom zakupa (50,35 dolara po metru kvadratnom). Mesečna renta je, u proseku, 3.300 dolara.

San Francisko (2) zauzima drugo mesto na listi, sa cenom od 46,27 dolara po m2. Mesečna renta je, u proseku, 2.900 dolara.

London (3) je prvi na listi među evropskim gradovima, kada pričamo o ceni kirija (43,81 dolara po m2), a iza njega je ponovo jedan američki grad – Boston (4). Tu je cena po kvadratu 39,55 dolara.

Inače, Boston, uz Los Anđeles, ima najskuplji prosečni jednosobni stan površine 67,08 m2 među svim rangiranim gradovima.

Vašington, Majami, Los Anđeles i Pariz zauzimaju 5. mesto na listi gradova sa najskupljim kirijama, dok Dablin i Amsterdam dele 6. poziciju. Na sedmom mestu su Čikago, Oslo, Kopenhagen i Barselona, gde je cena po kvadratu oko 30 dolara.

Prag i Berlin zauzimaju osmo, a Stokholm i Beč deveto mesto, sa cenom od 22,47 dolara po m2. Prema podacima iste grupe stručnjaka, najnižu cenu zakupa među gradovima uzetim u obzir u ovoj studiji, pronaći ćete u Helsinkiju i Lisabonu.

(Telegraf Biznis)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *