Bajić otkrio kada se Lauš prvi put požalio da mu nije dobro: Muka je trajala mnogo duže nego što se mislilo

Veliki glumac Žarko Laušević, juče, 20. novembra, ispraćen je na večni počinak.

Na komemoraciji koja se održala u 11 časova, brojne kolege su držale emotivne govore, a zatim je Laušević kremiran nešto posle 14 časova, na Novom groblju.

Gotovo cela glumačka scena se okupila kako bi se oprostila od našeg legendarnog glumca, a nakon ispraćaja, dirljive reči uputio mu je i Radoš Bajić putem Instagrama.

Radoš je naznačio da je ispratio brojne kolege, ali da ga je smrt Žarka najviše pogodila,

– Dva uzastopna leta smo snimali “Halijard”, 2021. i 2022. godine… Radili smo prepuni elana i vere da zajednički stvaramo nešto važno, veliko i neponovljivo… Družili smo se, besedili satima, razgovarali o umetnosti, o životu, o porodici, o našoj deci i našem filmu. U jesen 2022. godine požalio se da se ne oseća najbolje. To je bio početak puta u ponor nestanka – da bi nas ovih dana veliki Lauš nepovratno napustio… – započeo je Radoš i dodao:

Nažalost, duboko žalostan ispratio sam na večni put mnoge drage kolege, divne ljude i velikane sa kojima sam nezaboravno radio i prijateljevao: Batu, Smokija, Gagu Nikolića, Mandu, Glogovca, Mirka Babića, Miliju Vukovića, Feđu Stojanovića, Momira Bradića, mog Đodu, pre neki dan otišao nam je i dragi Meto Jovanovski – ali smrt jedinstvenog Žarka Lauševića koji je briljirao i kao čovek i kao fascinantni tumač Koste Jovića u “Herojima Halijarda” me je najbolnije drmnula. Ostaje samo praznina… Priznajem.. Čovek sam… Počivaj u miru dragi Žare, tvoj Radoš – napisao je Bajić.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *