Policija traga za izelicom: Ušao u 7 vikendica kod Varaždina, jeo, pio, krao vino i rakiju

Nepoznati lopov, očito prilično gladan i žedan, “operisao” je protekli vikend na području Bednje kod Varaždina provalivši u čak sedam vikendica, prenosi Danica.hr.

Meta su mu uglavnom bili alkohol i hrana, a usput je maznuo i druge stvari. Provale i krađe odigravale su se između četvrtka uveče i subote ujutro. Policija sve provale zasad vodi kao odvojene slučajeve, ali sumnja da ih je počinila ista osoba.

Četiri provale dogodile su se između četvrtka uveče i subote ujutro u zagorskom mestu Šinkovica Šaška kod Bednje. Tri su se provale dogodile u Bednji.

Najpre je “nepoznati počinilac ušao u kuću 74-godišnjaka i dok su ukućani spavali na spratu, došao do podruma i garaže i iz vozila otuđio sunčane naočare i raznu dokumentaciju. Takođe je iz susedne prostorije odneo nekoliko litara domaće rakije”.

Iste je noći provalio u vikend kuću u vlasništvu 52-godišnjakinje gde je pretražio prostorije, ali nije ništa otuđio. Visina materijalne štete procenjuje se na oko 100 evra. Potom je provalio u vikend kuću 74-godišnjakinje, ali ni tu nije ništa otuđio.

U noći na subotu u istom je selu provalio i u vikendicu 63-godišnjaka u kojoj je konzumirao hranu i piće i ispreturao stvari, ali nije ništa ukrao. Visina materijalne štete procenjuje se na oko 100 evra.

Otprilike u isto vreme, s petka na subotu, u Bednji je provalio u vikendicu 66-godišnjaka i odneo alkohol i hranu. Materijalna šteta je više stotina evra. Potom je provalio u vikendicu 23-godišnjakinje i otuđio nekoliko buteljki vina i limenki bezalkoholnog pića. Šteta se procenjuje na 50-ak evra.

Na kraju, opet u Bednji otprilike iste noći, provalio je u “vikend kuću u vlasništvu 64-godišnjaka kojom prilikom nije ništa otuđio. Materijalna šteta nastala provalom procenjuje se na oko 100 evra”.

Varaždinska policija saopštila je u ponedeljak da intenzivno traga za žednim i gladnim provalnikom. S obzirom na gomilu tragova i prepoznatljiv “rukopis” i motiv, teško da ga neće brzo uloviti.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *